Πολιτικό Ρεπορτάζ

Να μη χαθεί άλλος χρόνος για το πρώην Άσυλο

Off

Την πρόταση της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος και του κοινόχρηστου χώρου στο πρώην άσυλο ανιάτων παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Ελισάφ.

Από το 2014, ο χώρος παραχωρήθηκε στο δήμο Ιωαννιτών που απέκτησε το δικαίωμα χρήσης για 40 χρόνια. Η απόφαση του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η λειτουργία μίας δομής κοινωνικής φροντίδας και μέριμνας για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με ή χωρίς αναπηρίες.

Ωστόσο όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης παρότι το Δεκέμβριο του 2017 υπογράφηκε νέα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας, ο δήμος Ιωαννιτών έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και έχει αρκεστεί στην ανάθεση εκπόνησης επιμέρους μελετών.

Σε επίσκεψή του στο χώρο, συνοδεία στελεχών και υποψηφίων της παράταξης ο κ. Ελισάφ τόνισε την απόλυτη αναγκαιότητα να μη χαθεί άλλος χρόνος για την αξιοποίηση του κτιρίου και γι’ αυτό η παράταξη προτείνει τη σύνταξη μίας πλήρους και ολοκληρωμένης μελέτης.

«Παρήλθαν πολλοί μήνες και ο χώρος παραμένει σε πλήρη εγκατάλειψη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ. 

Η πρόταση της παράταξης όπως την ανέλυσε στα μέσα ενημέρωσης είναι: άμεση προκήρυξη ολοκληρωμένης μελέτης για την δημιουργία σύγχρονων πολυδύναμων κέντρων που θα έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη δομών προστασίας, φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ή χωρίς αναπηρία.

Παράλληλη δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης που τους έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή.

Η πρόταση αυτή θα δώσει ανάσα στην ευρύτερη περιοχή, θα δημιουργήσει κρίσιμες υποδομές που χρειάζεται ο δήμος και θα ζωντανέψει και πάλι έναν χώρο που καταρρέει.

«Η πρόταση μας για την σύνταξη μίας, πλήρους και ολοκληρωμένης μελέτης είναι η κρίσιμη παράμετρος ώστε να ανοίξει σύντομα ο δρόμος της αξιοποίησης του κτιρίου.

Χάθηκε πολύς χρόνος και πρέπει να τον κερδίσουμε» κατέληξε ο κ. Ελισάφ. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ